Keuken 10000 euro

Keuken 10000 euro? Een nieuwe keuken voor 10.000 euro heeft zeker een goede kwaliteit.

Klik hier voor een keukenpakket >>> met keukens tot 10.000 euro – of bekijk direct de voordeligste keukenzaak >>

De gemiddelde prijs van een keuken ligt tussen de 5.000 en 8.500 euro. U betaald meer dan het gemiddelde. Hier zult u ook een betere kwaliteit keuken voor krijgen.

De keukens van 10.000 euro zijn meestal wat groter dan de gemiddelde keukens. Er zijn allemaal verschillende merken keukens. Daar zitten ook prijs verschillen in.

Met een keuken van 10.000 euro zijn er vele diverse mogelijkheden, niet alleen qua opstellingen maar ook diverse inbouwapparatuur vallen binnen het budget. Indien u overweegt de apparatuur in de keuken wat goedkoper te houden, houdt u geld over voor bijvoorbeeld een uitbreiding.

Keuken 10000 euro?

Keukens van 10000 euro hebben vaak meer mogelijkheden dan een goedkopere keuken. De bekende keukenmerken Next125 en SieMatic zitten vaak rond deze prijs. Dat kan komen door de betere kwaliteit die zij leveren en meer mogelijkheden, zoals greeploze kasten.

De meeste mensen nemen een hoek keuken. Deze keukens zijn heel erg ruim en passen goed in de beschikbare keukenruimte. Zo heeft u alle ruimte om een grote eettafel in de keuken te plaatsen.

keuken 10.000 euroVele keukens zijn compleet met een grote koel en vriescombinatie. Naast dat hebben ze ook meestal een luxe oven, vaatwasser, een spoelbak met een hypermoderne kraan en een grote afzuigkap. U kunt natuurlijk ook een keuken nemen met een rechte opstelling.

Deze keukens zijn vaak erg lang. Dit geeft maximale ruimte omdat u voor een redelijk groot bedrag een keuken kan aanschaffen. Ook kunt u een eilandkeuken nemen. Dit neemt wat meer ruimte in dan een rechte keuken maar het is ideaal voor een nieuwe keuken.

Naast een rechte en een eilandkeuken kunt u ook een keuken met een U-vorm laten ontwerpen. Deze keuken geeft veel mogelijkheden omdat, er 3 werkvlakken zijn die gebruikt kunnen worden. Zo maakt u optimaal gebruik van uw beschikbare ruimte.

Als laatste heeft u ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een keuken met een parallel opstelling.

Doordat twee delen van een keuken recht tegenover elkaar staan en zo een pad vormen; kunt u veel verschillende apparatuur kwijt, heeft u bij het koken alles binnen handbereik en creëert u veel bergruimte. Ook een parallel keuken is binnen de 10000 euro te vinden.

Waar bestaan de keukenkosten uit?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken en ziet wat de prijzen zijn van nieuwe keukens, zullen er vast vragen naar boven komen over hoe de prijs is opgebouwd. Dit is logisch, want u bent vaak veel (spaar)geld kwijt aan een nieuwe keuken. U wilt natuurlijk wel weten waar dat geld in gaat zitten.

Allereerst zijn de kosten van een nieuwe keuken afhankelijk van uw wensen. Denk hierbij aan luxe, apparatuur (hoeveelheid, merken, diversiteit en luxe), de gewenste grootte, de opstelling, de stijl en uiteraard het merk van de keuken.

Buiten deze kosten moet u ook rekening houden met montage kosten. Helemaal wanneer u weinig tot geen ervaring heeft in de bouw, is het aan te raden om montage uit te besteden. Dan bent u er zeker van dat uw keuken goed hangt en u er lang van kan genieten.

Keuken kosten Kijkend naar de apparatuur van de keuken bestaat 40% van de kosten van een nieuwe keuken uit kosten voor nieuwe apparatuur.

Bij een nieuwe keuken wilt u vaak ook nieuwe apparaten als een oven, magnetron, koelkast, afzuigkap, vriezer, vaatwasser en/of Quooker.

De kosten voor deze apparaten kunnen behoorlijk oplopen.

De kastjes, frontjes en plinten in de keuken vormen een andere 40% van de totaalprijs. De resterende 20% bestaat dan uit het werkblad, uitsparingen in het werkblad en uitsparingen in het werkblad voor de kraan.

Zoals al eerder vermeld moet u ook rekening houden met montage kosten. De kosten voor montage zijn gemiddeld 10% van de totaalprijs van de keuken (excl. meerwerk). Afhankelijk van het montagebedrijf of de keukenzaak kunnen deze percentages dus verschillen. Ook maakt de grootte van de keuken hierin een verschil.

De kosten voor een keuken zijn dus heel erg afhankelijk van uzelf en uw wensen/eisen. Wilt u graag al een indicatie van wat uw ideale keuken u zal gaan kosten? Maak dan gebruik van de budgetplanner. Geheel gratis en makkelijk in gebruik.

Welke keukenmerken zijn er?

Benieuwd welke keukenmerken er allemaal zijn? Er zijn veel keukenmerken, elk in een eigen prijssegment. De keukenmerken zijn:

Alno, Arrital, Ballerina, Bauformat, Beckermann, Beda, Beeck, Biefbi, Binova, Boffi, Bontempi, Bribus, Bruynzeel, Bulthaup, Burger, Comprex, Copat, Effeti, Eggersmann, Febal, Häcker, Horst, Keller, KH, Leicht, Marquardt, Next125, Nobilia, NOlte, Novalinea, Old Line, Pino, Poggenpohl, Pronorm, Scavolini, Schiffini, Schmidt, Schroder, Schueller, Siematic, Signia, Snaidero, Tomassi, Cucine, Tristar, Tulp, Vancel & Wellman.

Deze merken verschillende allemaal qua prijzen. Het ene merk biedt alleen keukens van +5000 en de andere heeft +3000. U kunt veel informatie vinden over deze merken.

De gemiddelde prijs van een keuken ligt zo ongeveer rond de 8300 euro. Dit ligt dus iets onder de 10000 euro die u wellicht wilt besteden aan een nieuwe keuken. Zo houd u geld over voor eventueel meerwerk of de aankleding en accessoires van uw keuken.

Kortom, een keuken 10000 euro biedt veel ruimte om de keuken zo luxe mogelijk in te richten. Door het budget kunt u een van de betere en bekendere keukenmerken en apparatuur aanschaffen voor in uw keuken.

Wat is de gemiddelde prijs van een keuken per merk? Bekijk hier een overzicht van alle gemiddelde prijzen van een keuken per merk of ontvang honderden pagina’s met gratis keukenbrochures.